Island

Island – den magiska ön med fantastiska naturupplevelser och mycket mer därtill!

GO Worldwide besitter mycket stor kompetens och kunskap om Island och det är en av våra absoluta favoritdestinationer.
På Island är det perfekt att förlägga ett grupparrangemang då förutsättningarna är mycket goda.
Inom rimligt avstånd kan ni konferera på hotell med olika standard i eller utanför Reykjavik, uppleva fantastisk natur, bada i varma källor eller aktivera er då utbudet är mycket stort!

Ridning, isklättring, vandring, valskådning, fiske och jeep-safari är några av de populära aktiviteterna som GO Worldwide arrangerar på plats tillsammans med de absolut bästa leverantörerna.

En garanterad adrenalinkick får ni genom att vandra på glaciären, åka forsränning i vilda floder, köra snöskoter ute i det fria eller med specialutrustade superjeepar. En annan upplevelse är att dyka eller snorkla i Silfrasprickan där Europa möter USA och vattnet är kristallklart.

GO Worldwide har ett väl inarbetat samarbete med både hotell, svensktalande guider, restauranger och förhandlar alltid fram de bästa priserna.
En resa till Island är för de allra flesta en investering i rätt riktning både för kropp och själ.

Reykjavik är huvudstaden på Island och har en härlig blandning av internationell storstad och charmig småstad med allt inom promenadavstånd. Det är absolut en nöjesmetropol med hög trendfaktor där man finner det senaste inom mode, konst och musik.
Staden har mycket bra restauranger, hett nattliv, trendiga butiker, och framförallt fantastiska naturscenerier. Atmosfären i staden är gemytlig och trevlig med många av husen målade i många olika färger.

Tillsammans med den omgivande storslagna naturen får ni en magisk upplevelse. Vare sig ni är ute efter natur, nattliv, äventyr eller välbefinnande så finns detta på Island.

Landskapet är dramatiskt och kargt som skapats av vulkanutbrott eller skulpterats av glaciärer. Trots att Island ligger i norra Atlanten så har landet ett mildare klimat än norra Sverige på grund av Golfströmmen som värmer upp vattnet. Island är hetare och billigare än någonsin och värt att besöka många gånger om.

Med GO Worldwide kommer ni garanterat att uppleva ett annorlunda Island då vi med vår expertis på plats skräddarsyr arrangemanget helt enligt era önskemål.

Restaurangerna är specialiserade på fisk, skaldjur och lamm. Reykjavik har många bra restauranger, maten håller hög klass och råvarorna är fräscha. Traditionell isländsk mat är bland annat torkad fisk, blod- och leverkorv och fårhuvud. Rökt fårkött på  tunnbröd av rågmjöl är en läckerbit för alla. Isländsk våffla eller pannkaka är utsökt. Öl och det inhemska brännvínet Svarta Döden är vanliga drycker.

Dagliga direktflyg med Icelandair. Keflaviks internationella flygplats ligger 40 kilometer sydväst om Reykjaviks centrum